Балетът ще представи един модерен прочит на „Лебедово езеро”, „Дон Кихот” и „Баядерка” в Пловдив

Модерен прочит на три шедьовъра на класическото балетно изкуство представя Балет „Арабеск” на сцената на Пловдивска опера. „Лебедово езеро”, „Дон Кихот” и „Баядерка” са интерпретирани по оригинален начин в танцовия спектакъл VIVA LA CLASSICA на 17 януари (събота) от 19 часа в Дом на културата. Трупата се предвожда от Боряна Сечанова, която постави вълшебната „Лешникотрошачка” в Пловдив, както и танците в „Човекът от Ла Манча” и пластиките в „Макбет”. 

В спектакъла VIVA LA CLASSICA трима български хореографи поемат риска да навлязат в напрегнатата зона между класика и съвременност и предлагат различни стратегии за оцеляване в нея. „Дон Кихот” е театрално-емоционален разказ за възможностите на въображението и за силата на човешкия дух. Балетното произведение по музика на Рихард Щраус и хореография на Боряна Сечанова е  много силно като актьорско присъствие и техника на движението. “Лебедово езеро” предлага смела футуристична визия на костюмите и мизансцена.  Прецизно придържане и цитиране на класическата композиция на движенията, които се интерпретират, разпадат и събират в нови пространствени форми и танцова динамика. Музиката е на П. И. Чайковски, а хореографията е на Анна Донева. Хореографията на Татяна Соколова превръща ”Баядерка” по музика на Минкус в много динамично и модерно произведение, изпълнено с лекота, силна емоция и великолепно чувство за хумор.

Билети за VIVA LA CLASSICA се продават на касата на Концертна зала

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…