Една по-различна изложба предстои да изненада почитателите на изкуството на 27 май в галерия АК Glass of Wine в сърцето на Пловдив. Експозицията ще представи пред публика творбите на врачанина Красимир Митев, който от години живее и работи в Испания. По време на изискания коктейл авторът ще разкаже за своите картини, част от които са създадени в изолация заради световната пандемия.

Красимир Митев е художник от Враца. Завършва института за преподаватели по изобразително изкуство в Дупница, след което пластични изкуства, дизайн и педагогика на изкуството в СУ “Св. Климент Охридски”. Черпил е опит от известни художници, като Тома Трифоновски, който е бил негов преподавател. От 12 години живее и работи в Испания. Сред най-големите му успехи там е участието му в международното биенале на изкуствата в Майорка през 2009 г. Там той е единственият българин сред 60 творци от различни държави. Преди година обаче се връща у нас с нестандартна мисия да даде на България това, което не успява, докато е в чужбина. Мечтае да си върна загубеното в родината и успява.

Рисува своите сънища и мечти с живописен нож. Картините му са много различни. Стилът му е разнообразен и трудно разпознаваем. Използва смесена техника. Преобладават пъстри и чисти цветове. Акцент в творчеството му е любовната тематика. Творбите му са посветени на чувственото в живота. Усещането във всичките му форми, което тотално изчезна с тази пандемия, сякаш да ни покаже колко е важно да можем да чувстваме, да прегърнем, да докоснем.  Устните се докосват и при допира им избухва взрив от емоция. Нетърпелив да споделим всяко ново, започнато и недовършено чувство. Посланието му е за повече любов.

Изложбата се открива на 27 май, четвъртък от 19:00 часа, в Галерия АК Glass of Wine.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…