Галерия ХебросАрт и хотел-ресторант Хеброс имат изключително удоволствие да Ви поканят на откриване изложба живопис “Откровения в музика и цвят” с абстрактните графики на джазмена Васил Петров, с живописните импровизации на цигуларя Мичо Димитров и приказните картини на Юлиана Павлова от вълшебната измислена страна, нейната страна на чудесата- Ютопия.

Понякога природата е така щедра, че надарява любимците си с повече от един талант.
Каква е връзката между живописта и музиката, които така естествено съжителстват под покрива на един творец? Дали тя е в хармонията, толкова необходима за съзвучието и на ноти и на багри? Тази изложба може да открехне врати към отговорите на тези въпроси.

Юлиана Павлова представя живопис, чиито сюжети, образност и техническо изпълнение са на тънката и доста условна граница между хиперреалистичното и една красива, цветна фантастика. Съчетавайки несъчетаемото картините й са обитавани от плуващи в безкрайно море аквариуми, на железни рибарски куки като примамки висят перлени огърлици в очакване да се хване някоя нежна русалка. Дървото има живи човешки ръце, а сънят на разума е не върху, а в дом от възглавници. Чаровна съвременна версия на Луис Карол, а Алиса е авторката и /или?/ нейните зрители.

Васил Петров отдавна радва публиката не само с кристалния си и елегичен глас, но и с изящни деликатни рисунки. Загадъчно "недовършени" птици с хищни клюнове, напълно или донякъде абстрактни обекти, цветя и композиции са черно-белите му послания към зрителя, които той да разгадае.

Мичо Димитров продължава пътешествията си в измислената страна на приказни замъци и интимно сгушени селски църкви. Живописният му похват да "зида" сградите в специфичен музикален ритъм и "теракотеният" колорит превръщат приказката в реалност. Сигурно класическата архитектоника на тези композиции се родее по свой начин с най-доброто в музикалната класика.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…