Световнопризнати имена в областта на фотографията пристигат под тепетата.

Ежегодният фотографски фестивал се открива в Пловдив на 10-ти октомври. Темата, която ще обединява изложбите и дискусиите тази година е „Минало несвършено”. Тя интерпретира фотографската реалност като повтаряемост на идеите през времето, на фона на осъвременяването на изразните средства. Изложбите ще са ситуирани в Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Градска художествена галерия – експозиция „Мексиканска графика”. За първи път ще бъде представена една мащабна академична изложба от САЩ – Артакадемията във Филаделфия, подкрепена от Американското посолство. Световни имена в областта на фотографията от Америка, Колумбия, Литва, Унгария и Гърция пристигат под тепетата, за да вземат участие във фестивала. Сред тях са собственици на водещи фотографски агенции, галеристи, носители на множество награди и организатори на фестивали. 

Освен интересните изложби в рамките на „Международните фотографски срещи”, фестивалът ще се превърне и в своеобразна борса за българска фотография. Директори на галерии, куратори и академични преподаватели ще разглеждат и обсъждат работата на млади фотографи.  Сред консултантите са  доцент от Артакадемия – Филаделфия, директора на Музея на фотографията в Лозана, Директор на Месец на фотографията в Каунас, арт директора на Фотофестивал в Хамбург и др.. „Международни фотографски срещи” е ежегоден фотографски фестивал, който се провежда от 1992 год. в Пловдив през втората половина на месец октомври. Той се организира от фондация  "Пловдивско фотографско средище" с подкрепата на Община Пловдив, негов куратор е Никола Лаутлиев - доцент пофотография в АМТИИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…