СЛЯП на Джи Хий Лий   и Move Pocket Dance Company закри корейската програма в рамките на  фестивала за съвременен танц в Пловдив.   Пърформансът разказваше по един внушителен начин за нищетата на човешкото същество, неспособно да живее в споделеност и доверие към другия. Тънки и високи пищящи звуци се сменяха с гръмки или нежни, така, че изостряха сетивата на публиката до краен предел   и силно й въздействаха. Зрителите успяха да усетят болката и страданието, които носеше в себе си СЛЯП. Внушенията отвеждаха към отношението ни към различните, липсата на състрадание и разбиране, както и лудостта, до която  води самотата.
За момент изплувахме от тъмните дълбини на нещастните души с рязка смяна на настроението. Веселата музика на Росини и забавното появяване на основният изпълнител в своята черна тюлена пола иронично показа още веднъж жестокостта и несподелеността между хората, но този път чрез класическия балет. Тъмнината и появата сенките в следващата гама емоции бе кулминацията на спектакъла. Всички най-тъмни страни на човека излязоха наяве и танцуваха пред публиката. Телата им се гърчеха и извиваха страховито под светкавиците на светлинното шоу.
 
Страх, болка, напрежение и състрадание – това пробудиха у посетителите танцьорите от Move Pocket Dance Company. Те показаха  тежката самота и слепотата на обществото, неспособно на споделеност. Пърформънсът създаваще по-силни усещания от 3D психо филм на ужасите.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…