За втора поредна година Shake that Хълм ще разтресе Младежкия хълм в Пловдив този Септември, като тази година ще бичим айляк на поляната доста по-дълго от миналата - цели 5 дни

От 2 до 6 Септеври на 2 сцени, 80 часа музика и с множество допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито ще открием сезона на фестивалите в Културната Столица на България и Европа по най-подобаващия възможен начин. В началото беше Музиката. Каварна падна, но на 2 Септември - Петък ще допринесем за битката Пловдив да е новата столица на твърдата музика като изпълним Поляната под Тепето с рок. Репетитор, NU/ANCE и изгряващите пловдивски звезди ТДК ще забият на Главната сцена, а Burbon street ще продължат епичното дело в рок вечерта на Акустичната сцена.

На следващия ден - 3 Септември - ще залеем съботния ден с fusion от етно ритми. На Главната сцена за разпространяването на духът на уикендския айляк ще помагат Still Drink, Plastic Bo, Тъпани и гайди, а за допълнително Shake-ване ще допринесат и специалните ни гости от близка нам Балканска страна, които ще обявим след броени дни (за да има съспенс все пак).

В неделния ден - 4 Септември - Младежкият хълм ще се нажежи до тъмните отенъци на червеното, защото се очертава брейк клубове и рапъри от цяла България да се стекат на Поляната за "Битки под Тепето". След подобаващия тупаник на сцената ще избухват Keranov & Jay, Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а в малките часове на нощта хип-хоп вакханалията ще продължи на Акустичната сцена с Freestyle battle.

След такава неделя на Shake that Хълм, понеделника, който следва естествено трябва да е по-лежерен. На 5 Септември ще рафинираме ударни дози айляк и chill в компанията на Parapitek, Мерудия и Loco Mosquito, като и за този ден сме запазили специална изненада, която ще обявим съвсем скоро.

Финалният ден не е случаен - 6 Септември - Съединението на България и естествено - денят на Пловдив! Съединени и под мотото на ЕСК 2019 - ЗАЕДНО ще направим запомнящ се празника на най-древния град в Европа. Под Младежкия хълм младежите от ЕРА 3000 ще ни покажат своята хореография върху български народни ритми със съвременна интерпретация, както и мотиви от други нации чрез т.нар. "Танц на Народите". Шотландско-френско-руско-българската група The Bedlam Club ще ни покажат какво са сътворили ЗАЕДНО чрез интернационалната си група с помощта на обща любов към джаза. В празничния ден специален гост ще е японката Сатоми Такада, която от години живее в България и е влюбена в нашия фолклор. Тя ще подари на гостите на фестивала български и японски народни песни, а след това ЗАЕДНО с членовете на фолклорен състав "Веселяци" от село Каравелово, където Сатоми живее, ще продължат с българските етно ритми. А какво е един национален и градски празник без заря? Не изглежда въобще като празник ако питате нас. За това и салютите в чест на Съединението и на Пловдив ще озарят нощното небе, за да е финала подобаващ!

И да - музиката е живот и фестивала живее и диша чрез нея, но на Shake that Хълм 2016 ви очакват и много други изненади, които ще спомогнат доброто настроение трайно да се настани в душите ви. От това да положите снага на Айляк Хамак под сенките на дърветата около Поляната, през баланс по Slackline или Yoga Fly, класове по традиционна йога, работилница за оригами, тренировки по Kangoo и функционален фитнес и Айкидо демонстрации... Родителите и децата в никакъв случай не са забравени, като ще има и специална "Зона за Децата", където малчуганите ще имат възможност да се занимават с творчески, физически, артистични и спортни активности във формата на Инкубатор Деца творят на хълма. Присъствие на Фестивала под Тепето ще имат и комикс-бранда Maina Town, проектът на Фабрика за Идеи - Резиденция Баба, както и благотворителни инициативи. За първи път тази година традиционният Handmade Day, който се провеждаше в Капана, ще се стане част от Shake that Хълм - от 3 до 5 Септември с над 200 творци. Очакваме ви от 2 до 6 Септември на Поляната под Младежкия хълм в Пловдив за Shake that Хълм 2016 - този път ще бъде още по-епично!

ВХОД НЯМА!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…