В афиша през 2016 г. са включени всички най-добри спектакли от националната сцена, множество концерти, литературни срещи, изложби, ателиета и международна кръгла маса

Юбилейната 20-а "Сцена на кръстопът" вече живее активно и в онлайн пространството. Сайтът на Международния есенен театрален фестивал www.scenatepe.com е активен, а посетителите могат да открият богата информация за представленията в основната програма и всички събития, които съпътстват форума и му дават допълнителен цвят и емоции. В афиша през 2016 г. - точно както се полага на кръгла годишнина, са включени всички най-добри спектакли от националната сцена, множество концерти, литературни срещи, изложби, ателиета и международна кръгла маса.

Празничната 20-а "Сцена" ще бъде открита на 10 септември от 19 часа с "Възвишение". Представлението се завръща пред публика за нов живот и символично ще даде старт на форума, защото преди 3 години малко преди премиерата изгоря големият салон на Драматичния театър. Сега "възвишенците" на режисьора Иван Добчев се завръщат у дома, а с тях в родния си дом влиза и фестивалът. Следващите два дни програмата ще предложи две премиери - и двете на пловдивската трупа. Стайко Мурджев ще представи своя прочит на текстове от Камен Донев на 11 септември в Камерната зала, а на 12-и талантливата Диана Добрева ще се срещне с публиката за спектакъла "Вълци" по Петър Делчев.

С премиера в Пловдив ще се представят и артистите от театър "София" и театралната версия на забележителния роман "Анна Каренина". Това представление ще закрие фестивала на 23 септември. 

Ще гледаме трупите на НТ "Иван Вазов" с "Ничия земя", "Синята птица" и "Лунатици". Ще се наслади и на спектаклите на Младежкия театър, Театър 199, Сатиричния театър, Малък градски театър "Зад канала", Театър "Българска армия", Нов театър НДК. Ще гостуват и трупите на Хасковския и Шуменския театри и Държавния куклен театър-Варна.

Пловдив ще посрещне забележителни творци и от Украйна, Англия и Испания.

Всичко това нямаше да се случи без активната подкрепа на меценатите,  които ревностно подпомагат фестивала - козметична компания "Роза импекс", ОББ, КЦМ, строителна компания "Маи-груп", Атаро клима, "Димитър Маджаров", Ондулин, "Пикселс".

20-ата "Сцена на кръстопът" е факт и с подкрепата на Министерството на културата, Община Пловдив и домакина на събитието - Драматичен театър-Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…