Маестрото представя албума си Song of the Clown

С концерт на легендарния джазмен Милчо Левиев на 9 октомври се открива десетото юбилейно издание на фестивала Пловдивски джаз вечери. Концертът е от 19.00 часа в Дом на културата Борис Христов. За първи път пред пловдивска публика Маестрото ще представи албума си Song of the Clown, реализиран през 2010 г. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

На сцената ще видим още няколко изявени джазови музиканти: Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо, във вокалните партии - Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко, и Стоян Янкулов.

Няма ден, в който по някакъв начин да не споменавам Панчо Владигеров, споделя Милчо Левиев, който е ученик на великия композитор. Театралната му музика разкрива един богат и неизследван свят, който звучи джазово и модерно, изненадващо и провокиращо. А като вземем под внимание факта, че тази музика е писана преди век, добиваме представа за гениалния размах, с който Панчо е творил, допълва маестрото.

Song of the Clown включва в себе си няколко вида изкуства: джазова и симфонична музика, поезия, театър. Само музикант от ранга на Милчо Левиев може да си позволи да претвори и доразвие идеите, заложени в театралната музика на Владигеров, като ги пречупи през философията на джаза. С присъщата си виртуозност при боравенето с целия арсенал от тембри и нюанси на звука Левиев дава воля на богатата си творческа фантазия и вдъхновение, за да постигне онези деликатни състояния, настроения, образи и атмосфера, които напомнят за най-съкровените лирични моменти в музиката на импресионистите.

Концертът се реализира от Камерна сцена Пловдив и Община Пловдив. Билети – на касата пред общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…