Повелителката на среднощните таксита Камелия Тодорова и Васил Петров канят пловдивчани на концерт в Летния театър на Бунарджика на 14 август от 20:30 часа. Програмата „Световни джаз стандарти и евъргрийни” представя българска популярна музика, европейските музикални традиции и американска музика. Изпълнителите ще се качат на сцената с музикантите от Ангел Заберски – Квартет.
Изпълнителката на „Не ме гледай така, момче” и българският Франк Синатра ще зарадват публиката с изключително популярни мелодии, поднесени с изключителен музикален вкус в нов аранжимент.
Камелия Тодорова печели Първа награда и Специална награда от “Златният Орфей” (1980). По същото време се снима с успех и в киното: “Търновската царица”, “Прилив на нежност”, “Бон шанс, инспекторе”. През последното десетилетие участва в много джаз фестивали в Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анжелис. С изключителните си гласови данни Камелия Тодорова включва в репертоара си песни в стилове соул, фънк и рок. Записва с група “Куин” сингъла си “Пукане по шевовете”, последван от “Верига от глупаци”. Работи също с Майкъл Болтън, Джордж Майкъл, Бой Джордж и др.
Васил Петров се е превърнал в любимец на пловдивската публика с богатия си тембър и кадифен глас. Изпълнявал е дуети в свои концерти с българската оперна певица Красимира Стоянова, с известната оперна певица Христина Ангелакова, Холивудския актьор Бен Крос, Мария Илиева, Мери Танева, американската джаз певица от Бруклин Йоланда Грейвс, американския тромпетист Том Харел, бродуейската звезда Тери Кели и много др.

Организатор на концерта е Национална агенция „Музика” към Министерство на културата. Промоционални билети от 8 лева се продават в Билетен център пред Общината

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…