Българският емигрант Жан Маринов, който наскоро издаде поп рок песен, вдъхновена от текст на Николай Лилиев, вече е готов и с видеоклип. 
Видеото е заснето между два континента - на Бруклинския мост  (Ню Йорк), Central Park (Манхатън, Ню Йорк), както на Моста на влюбените в София и при Народния театър „Иван Вазов“. Продукцията на видеото и песента е изцяло българска. Режисурата е на Блага Димитрова и Димитър Димитров, кинематографията е на Блага Димитрова  - NYC и Тишо Златев – София, а концепцията е на самия изпълнител Жан Маринов.
Видеото изразява основната концепция на баладата - пътник в изгнание, копнеещ да се върне в дома си. Според Жан Маринов, животът на гражданите на света е като този на падаща звезда - ярък, изпълнен с преживявания, но движещ се със скоростта на светлината, танцуващ между хора, светове и ценностни системи. Посланието е търсенето на мястото на човека във Вселената, желанието да учиш, да израстваш, но въпреки всичко да чуваш зова на сърцето, който те тегли към дома. Песента е адресирана към тези, които не слушат сърцето си.  Жан пита „Защо забрави този дар…?“.
Песента се казва „Ти си в мен“. Теодор Янков (барабанист и sound engineer на Теди Кацарова и Буги Барабата) е продуцент на песента. Аранжименът е на Наско Копчев и Теодор Янков.  Изпълнители са Жан Маринов (вокал), Теодор Янков (барабани), Наско Копчев (китара), Иво Звездомиров (бас), Атанас Атанасов (беквокали).
Текстът на песента е вдъхновен от стихове на българския символист Николай Лилиев.
Чрез песента „Ти си в мен“ Жан Маринов иска да сподели любовта към страната си, която пази далеч от родината си 20 години.
„Човек не е нужно да живее в една страна, за да служи на нея.  За това е моето видео.   За изгубената хармония на принадлежността и за желанието да станеш архитект на един по нов обратен път към нея...“

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…