Паата Бурчуладзе с първа репетиция преди концерта си утре
 
Супер звездата на оперната сцена посети Бачковския манастир
 
Абсолютно съвършенство. Само така може да се опише гледката и звука на Античния театър снощи, когато на древната сцена за първа репетиция преди концерта си утре излезе бас №1 в света Паата Бурчуладзе. Невероятният глас на грузинеца се сля в хармония с двойната дъга, която се извиваше над Античния и Трихълмието. Нямаме думи. Това е великолепно, доволстваха от случващото се музикантите от пловдивската филхармония, целият екип на фестивала Opera Open и немалкото фенове, дошли да видят и чуят на живо супер звездата на световната оперна сцена. Паата, за какво ти е този микрофон, подвикнаха озвучители към грузинецът, който буквално разтресе цялото Трихълмие с нечовешкия си глас. Репетицията продължи близо два часа. Всички останаха изключително доволни от първия си общ контакт на сцената. Онова, което ще се случи тук в събота вечер, което ще усети пловдивската публика, ще е нещо велико, гарантираха от операта. Билети за супер концерта на Паата Бурчуладзе, посветен на 100-годишнината от рождението на Борис Христов е в събота. Билети за може би музикалното събитие на годината в Пловдив все още могат да се намерят на касата пред Общината, в Концертна зала и билетницата в МОЛ Пловдив.
Сутринта след първата си репетиция Бурчуладзе посети Бачковския манастир. Бас №1 на планетата не скри вълнението си от гостуването си в обителта, основана и поддържана дълго време от грузински монаси. Днес предстои нова репетиция, като домакините му са предвидили допълнителна културна програма.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…