Джаз дивата покорява откритите сцени с проекта Cinema

 

 

 

Проектът Cinema на Мирослава Кацарова започва да покорява летните сцени от 16 юни. През лятото концертите от новата програма на джаз дивата, посветена на филмовата музика, ще зарадват публиката в Пловдив, Варна, Созопол, Лозенец и София.

 

 

 

Следващия понеделник Cinema ще гостува на откритата сцена на Драматичния театър в Пловдив, където Мира, в компанията на Мирослав Турийски, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, ще представи проекта. След това тя и нейните прекрасни музиканти ще продължат да споделят с почитателите красивите теми от любими филми през юли и август.

 

 

 

Музиката от „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Пина“, „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Черният Орфей“, „Бразилия“, „Buena Vista Social Club“ ще озвучи лятото по необикновен начин.  Всички заглавия вълнуват киноманите от години със своите дълбоки послания, изключителни детайли и красиво заснемане. Във всеки от изброените филми музиката играе главна роля и затова те намират своето заслужено място в настоящия проект.

 

 

 

В „ Cinema “ ценителите ще чуят известните теми от любимите си филми в съвършено нов прочит. Всяка от композициите е с различен аранжимент, а някои заживяват нов живот с добавения към мелодията им авторски текст. Такъв например е случаят с емблематичната пиеса на Енио Мориконе „ Cinema Paradiso “, която в проекта на Мира Кацарова звучи с фино вплетения текст на Елин Рахнев.

 

 

 

Между отделните изпълнения Мира ще потопи публиката в историята на подбраните теми и композиции, която е оставила личен отпечатък върху самата нея и от която черпят вдъхновение поколения почитатели на стойностното кино, което винаги е в компанията на прекрасна музика. Откъде тръгва боса нова, кои са личните ангели на Мира и какъв е пътят към невидимия филм, който всеки от нас преживява – с това среща публиката Cinema .

 

 

 

„Изпълняваме нашите лични отражения на музиката, която чухме, докато гледахме филмите. Отражения на образите, които ни трогнаха, на въпросите, които си зададохме, на истините, които приехме...“, коментира Мира последния си проект, в който всеки следващ концерт има нов заряд, а посланията се допълват и надграждат.

 

 

 

Някои от композициите, включени в програмата на Cinema, ще влязат в предстоящия албум на Мира Кацарова. Записите вече текат и за радост на приятелите на филмовата музика, преживяването Cinema няма да остане просто миг на споделено удоволствие, а ще продължи да радва почитателите и ще остане задълго, точно както музиката, подбрана в този проект, продължава да вълнува всеки, който я чуе.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…