Ако искате да пречистите душата си или  да изплачете мъката си,опитайте с фадо музика. Неслучайно думата фадо в превод означава съдба, вяра. А когато говорим за музика, фадото е начин да изразиш любовта, ревността, това е начин на живот. Това е стил, обединяващ  музика и поезия, който се е развил в Лисабон и днес е всепризнат международен символ на Португалия. Фадото  е не само икона на националната култура на Португалия, то е символ на португалската национална културна идентичност. Интензивното мултикултурно взаимодействие с други музикални традиции, присъствало във фадото през цялата му история, го утвърждава като жива културна традиция.
За да научите повече за този магнетичен жанр, посетете изложбата на 03.06 (вторник) „История на Фадото“ в клуб Библиотеката от 18:00.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…