Паулина Александрова

На пъпа на Центъра, на ул. Княз Александър I 36, се намира хостел Грамофон. Тук отсядат предимно чуждестранни туристи и изпълнители, били на участие в бар Грамофон и съседните заведения. Чести клиенти са и актьорите, гостуващи на сцената на Драматичния театър. Това е място, подходящо за артисти и по призвание, и по душа. Защо? Хостелът прилича повече на галерия, отколкото на къща за гости. Още по стълбите виждаме поредица от картини на всички видове грамофони в света. Пред погледа ни веднага се открива и невероятен графит, който е подарък от клиент на хостела. И той не е единственият. Картини, подарени от известни художници има както в общите площи, така и в самите стаи. Друг жест на уважение и приятелство се подвизава във фоайето – мокет с логото на Грамофон, изработен по собствена идея и желание от човек, занимаващ се с интериорен дизайн. Дори баните са произведение за изкуството. Човекът, който ги е майсторил също е артист и е имал условие сам да избере какво да направи с тях, а резултатът е невероятни релефни стени с красиви плетеници.

А какво е хостел Грамофон без истински грамофон? Той е една от скорошните им придобивки. На него ще се въртят плочите, които също са подарени от гостите, останали да преспят там. Вече има голяма колекция от винили на велики музиканти.  Цялата обстановка е много friendly. Клиентите се приемат по-скоро като гости в собствения дом. Концепцията на Грамофон е да се създаде един уют, за да могат хората да си прекарват приятно и престоят им да бъде запомнящ се.

А какво да кажем за локацията. От едната страна се вижда цялата главна улица.  Задният двор пък е Драматичният театър.

Клиентите на хостела имат привилегии в бар Грамофон, както и в други обекти, с които комплексът е в партньорство. Забавления има 24 часа – външният бар през деня и нощният – вечер. Цената за нощувка е между 15-20лв.

В момента от Грамофон подготвят собствена система за упътване на туристите, включващ най-важните и интересни локации в Пловдив.

 


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…