Никога не съм подозирала, че езерото може да бъде толкова величествено и магично, казва фотографката Кристина Макеева

Зимата е сковала стотици градове. Снегът продължава да се трупа, а ледът е неизменна част от студените месеци. Днес ще ви представим един проект на руската фотографка Кристина Макеева. 

Макеева поема на експедиция заедно със свои приятели към най-дълбокото и чисто езеро на Земята – Байкал. Когато планирахме своето пътуване, дори не подозирах колко красиво, величествено и магично е езерото. Прекарахме три дни там и бяхме толкова омагьосани от гледките, които ни заобикалят, че почти не сме спали, споделя фотографката.

Кристина споделя, че едно от най-интересните неща там е ледът. Той достига дебелина между 1.5 и 2 метра и създава причудливи форми. По цялата му дължина има пукнатини, които са много красиви и се виждат кристално ясно, заради чистотата на водата, допълва още тя. В същото време, водораслите, които живеят в ледените води отделят газ, който образува мехурчета в някои от местата по езерото. Целият екип е категоричен, че това е най-красивото място на земята, а усещането за студ е било изместено от красивата природа. 

Ето и самите снимки, които Кристина е направила:

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…