Хартиени животни се скриха под стъклени похлупаци

Оригами е древно японско изкуство за сгъване на хартия, чрез което дори най-обикновен бял лист може да се превърне в произведение на изкуството. Някои хора се обучават в продължение на години, но една от най-сложните задачи, които имат пред себе си е да съхранят формите, които са създали.

Флориен Туиту (Floriane Touitou) по професия е физик, но голямата и страст се оказват оригамите. Има нещо вълшебно в прехода на един квадратен лист, превърнал се в желана от вас форма, без значение дали това е насекомо или цвете. За нейните оригами, Флориен ползва специална Washi хартия, направена от дървото черница. Освен виртуозната си работа, тя е намерила и очарователен начин как да съхрани хартиените животни и цветя. За целта ползва стъклени похлупаци върху дървена основа, а изложени в този вид, фигурките създават чудно настроение и са чудесна декорация за вашия дом или офис.

Ако сте сръчни и имате търпение, можете и сами да сътворите подобни красоти за вашия дом. Ако, пък, сте лишени от желание или умения за подобно творчество, то можете да откриете работата на Флориен точно тук: https://www.etsy.com/shop/FlorigamiShop

1. Дракон в меденов цвят

2. Семейство пингвини в черно и сиво

3. Бял и черен вълк

4. Бухал на клон

5. Зелен папагал

6. Сребрист слон

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…