Четиримата основатели се завърнаха от Китай с успехи по Тай Чи

През март и април четиримата българи – Станислав Багалев, Марин Мазнев, Максим Илиев и Димитър Тончев бяха в Китай по покана на Международната Асоциация по Ян Тай Чи за откриването на централата по Тай Чи на най-популярния стил в света, практикуван от над сто милиона души. Те бяха в град Кунмин, 6 милионен град в южната част на Китай. На събитието присъстваха грандмайстори на стила от цял Китай, гости и участници от 15 държави.

Церемонията по откриването започна в конферентните зали на града, където присъстваха над петстотин човека, участници, медии и телевизии. Флаш моб на тайдзи, в който участваха и българите, откри проявата. Поздравления и демонстрации съпътстваха събитието.

Тренировъчната зала на международната асоциация в Китай бе открита с демонстрация и семинар пред китайските медии, като за откриването бяха поканени ограничен брой инструктори и трениращи от целия свят, между които и четиримата българи. През деня бяха проведени редица срещи с инструктори, представляващи своите държави на официален обяд и коктейл. В следващите дни беше проведен и инструкторски семинар, както и изпит за международно признати степени и сертификати, на който българите се явиха рамо до рамо с участници от целия свят, както и трениращи от Китай! Те получиха поздравления за високото ниво на представяне и защитиха успешно своите сертификати.

Последва и уникална екскурзия в югозападен Китай, където бяха посетени град Лидзиан на 2300 метра надморско равнище, планината на Снежния Дракон 3400 м. надморска височина в Хималаите, град Шангри-Ла в Тибет, парк Пудакуо на 4400 м надморска височина. Последва екскурзия до Дали, както и до Пекин, където посетиха Великата китайска стена и Забраненият Град.

Пътешествието на българската група бе важна стъпка в развитието на Тай Чи в страната, защото по този начин се осъществява директната връзка на китайската традиция и на китайските бойни изкуства и методи за здраве с българските практикуващи, които ще могат да получат ясно и правилно знание и преподаване.

Новата зала по Тай Чи на Пловдив могат да посетят всички желаещи да се запознаят ясно и методически правилно с истинската традиция на изтока, наследена от живите майстори в Китай. Залата се намира в центъра на Пловдив, близо до Панаира, на ул. „Колю Фичето“ 7а, до СОУ Хр. Г. Данов. Залата е над 150 м2, просторна и слънчева, оборудвана с всичко нужно за качествена тренировка. Идеята е залата да се превърне в привлекателен център на всички, интересуващи се от китайски бойни изкуства, здравословни практики, калиграфия, китайски език, музика, методи за здраве и китайска култура и традиция.

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…