Дойде и Денят на Европа, който Пловдив ще отбележи с много събития на различни локации из целия град. Едно от най-очакваните е концертът на световно известният гръцки изпълнител Лакис Халкяс и оркестъра на Държавно музикално училище в Комотини.

По програма, концертът беше насрочен за тази вечер в 18:00 часа на Римския стадион, но тъй като прогнозата за времето предрича обилни дъждове, той ще бъде преместен в Концертна зала на площад „Централен“ 1.

Началният час се запазва, а входът ще е все така свободен за посетители.

Припомняме, че концертът ще се състои от две части. В първата част Jazz Big Band на училището ще изпълни музика и песни от композиторите Henry Mancini, Ruiz and Gimble, Duke Ellington, Billy Joel и други.

Във втората част, световно известният певец на гръцка народна музика Лакис Халкяс, заедно с ансамбъл, състоящ се от хор, струнен оркестър, брас група и народен оркестър ( бузуки) ще изпълнят песни от композиторите Микис Теодоракис, Янис Маркопулос, Udo Jurgens, Bregovich, както и образци от  гръцкия и българския фолклор.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…