Малчуганите се забавляват и учат с интерактивни дъски

Кметът Тотев, заместникът му Стоянов и райкметът Чунчуков се върнаха в школото с цветя за учителките

С огромен наръч от лалета кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов и кметът на „Източен“ Николай Чунчуков посетиха Основно училище „Васил Левски“ в района. Училището е въвело иновативни практики в обучителния процес. В него с пари от спомагателен фонд към община Пловдив са закупени няколко интерактивни дъски, индивидуални таблени и един огромен. Те подпомагат учебния процес и задържат вниманието на децата дори при най- скучните уроци, похвали се директорът  Гергана Витева и благодари за подкрепата на общината.

Учениците от първи клас „Врабчета“ демонстрираха в урок по математика колко е забавно да събират и изваждат с числата до 20, като ползват интерактивната дъска. Точно днес първокласниците отбелязват своя 100-тен ден там. Децата са изработили интересни проекти, като всеки от тях е съставен от 100 елемента.

Гостите обиколиха класните стаи и навсякъде се поинтересуваха от урока за деня. „Can you tell a story?“ – поясни темата учителката по английски в прогимназиалния курс. „Мога, сега са избори и мога да разкажа много хубави истории,“ отвърна полушеговито  на чист български език кметът Тотев.

Кметовете зарадваха дамите от екипа за днешния празник със стръкче цвете и им пожелаха да са усмихнати и креативни. Възрастни учителки прегръщаха градоначалника и ресорния заместник, оказа се че и двамата са учили в същото училище. Преподавателите разказаха, че ОУ „Васил Левски“ е възпитало много успели личности, оставили следа в историята на съвременна България, като президента Петър Стоянов, футболиста Георги Иванов-Гонзио и други.

Управниците останаха впечатлен от начина на преподаване с новите технологии и отбелязаха, че това е пловдивско училище на европейско ниво. Тази година училището ще кандидатства за включване и по други програми към общината, като „Иновативни училища“ и „Дигитализация на учебния процес“ с образователната програма на Google.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…