Грънчари, кожари и дърводелци представят работата си на улица “Съборна”

 

Никола Михайлов, стажант

 

Регионалната занаятчийска камара отново организира традиционния си “Есенен панаир на занаятите”. Съвместно с програмата “Празници на Стария град”, РЗК превръща улица “Съборна” в изложба на най-различни български занаяти.

 

Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на демонстрации от страна на майстори-занаятчии днес и утре от 10 до 20 часа, да види как творят майсторите и да  отнесе вкъщи ръчно направени от тях творби.

 

 

Независимо дали човек иска сувенир, подарък за някой близък или просто да разгледа, проектът на РЗК е един прекрасен обществото да се докосне до миналото ни и да разбере как точно са се изработвали всички онези красиви неща, които виждаме в музеите.

 

 

Други събития, които са част от “Празници на Стария град”, са “Работилници за малки и големи”, “Вкусът на Пловдив” и пешеходният тур “Крачка по крачка за здраве и познание”.

 

 

Непременно идете на улица “Стръмна” – Улицата на майсторите, на която има няколко ателиета, където човек може сам да изработи нещо.

 

 

Предлагат се всякакви възможности като рисуване върху стъкло, художествена керамика, дърворезба и други.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…