Участват: 

Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов, Христо Пъдев, Ирини Жамбонас, Василена Атанасова, Албена Михова, Светлана Янчева, Илка Зафирова, Прея Осасей/Харита

от Иван Радоев

Режисьор: Бина Харалампиева

Сценография: Петя Стойкова

Музика: Асен Аврамов

Костюми: Петя Стойкова

Фотограф: Симон Варсано

Продължителност: 2 ч.

"Старостта ли е нашето бъдеще? Можем ли да отмъстим наистина? Тъжна ли е истината? Естествени ли сме в живота или играем роли, облечени в обноски? Трябва ли да бъдем превъзпитани или по-скоро възпитани? Стиска ли ни да погледнем смъртта в очите и защо живеем, за децата си ли? И въобще правилно ли задаваме въпросите си? На всичко това могат да отговорят шепа старци, живеещи в старчески дом, откъснат от цивилизацията, без удобствата на съвременния свят, без забавления и дори без телевизор. Място, на което царува скучното ежедневие на самотните възрастни хора. Къща, завладяна от монотонност, която понякога е разнообразена с някоя и друга чудатост, клюка или шамар. Този странен свят оживя в новата постановка на Малък градски театър “Зад канала”. На 18 и 19 октомври легендарната пиеса “Човекоядката” на Иван Радоев, писана преди почти 40 години и поставяна повече от 500 пъти на българската театрална сцена, се възроди. Прочитът на неостаряващата творба прави режисьорът Бина Харалампиева. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, а музиката е написана от Асен Аврамов."

"Всъщност коя е човекоядката? Вероятно за всеки различна, но едно е сигурно - ако и се поддадем, сме загубени. Представлението “Човекоядката” в Малък градски театър е едновременно тъжно и смешно. То ни кара да се замислим и да потърсим, смеейки се през сълзи, човекоядката в душата си. Ако искате да разберете дали “Човекоядката” ще ви разсмее, разгневи или натъжи, можете да срещнете с нея на сцената на МГТ “Зад канала”."

15.05.2017

Начало: 19:00 часа

Драматичен театър Пловдив, Голяма сцена

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…