Фондация „Орлин Анастасов”  и „Дунав концерт” представят операта „Кармен” на 9 ноември от 19 ч. в многофункционална зала „Колодрума”.

Гастролът на безспорната звезда на Ла Скала и на Метрополитън опера в Пловдив се очаква да привлече много публика под тепетата.

Оперният спектакъл „Кармен” с Анита Рачвелишвили е събитие, което специалистите определят като огън на сцената поради невероятното сценично присъствие на страстната млада грузинка, която се отличава с вокална мощ и завладяваща артистичност. Нишката на драматизма в хода на действието се разгръща от режисьора ОГНЯН ДРАГАНОВ, който поставя при голям успех спектакли в България, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Холандия, Германия, Бразилия, Италия, Колумбия и Русия.

В мащабната продукция участват:

ДОН ХОЗЕ – MICHEIL SHASHABERIDZE

ЕСКАМИЛИО – ВЕНЦИСЛАВ АНАСТАСОВ

ДИРИГЕНТ – ВИЛИАНА ВЪЛЧЕВА 

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора 

Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки”

Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур”

На 9 ноември зала „Колодрума” ще се превърне в пищна оперна сцена, а мащабният декор на продукцията в едно със силните солисти, оркестър, хор, балет и с прабългарската школа „Бага - тур” (участваща дори с живи коне) ще поднесат на пловдивчани и на гостите му знаменателен спомен. 

Билетите са вече в продажба в системата на „Ивентим” и в билетен център пред Община Пловдив. Цени от 20, 30, 40 и 50 лв.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…