Събитието е под надслов „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“

В следващите дни предстоят няколко международни празника – Международен ден за Земята и Световния ден на книгата и авторското право. По този случай, на 21-ви април Народна библиотека „Иван Вазов“ за трети пореден път ще проведе хепънинг на тема „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“. В него ще вземат участие ученици и преподаватели от СУ „Патриарх Евтимий“.

Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. в Конферентната зала на библиотеката с викторина, като добре представилите се в нея ще получат награди. От 13.00 ч. на същото място и на зелените площи пред залата ще се състои същинската част на събитието – демонстрации на тема „Звук и светлина“, представени от преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски“ от катедра „Експериментална физика“, изложба на книги на биотематика, представяне на табла за използване на различни видове енергия и други. В тревните площи в работилниците  децата ще изработват кукли от парцали, птици, къщи от отпадъчни материали, ще се представят игрите „Въпросите на Иви и Енчо“ и „Пътят на тока“. На последна „спирка“ – „Митница“, преминалите през всички етапи и игри ще получат награди. Децата ще получат и Екопаспорт, изработен от ИК „Жанет 45“. Специалисти от НБ „Иван Вазов“ ще раздадат предварително разработени списъци с книги на екотематика.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…