Автори и актьори ще четат откъси от любими книги

Пловдивските читалища ще се включат в Националната кампания "Маратон на четенето", който ще се проведе на 21-ви април, петък. Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право  и  цели  да  представи  читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността.  

През целия петъчен ден, читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други.  Гости ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се  включат  и студенти от класа по актьорско майсторство към ПУ "Паисий Хилендарски", Литературен клуб "Метафора". С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство "Хермес".

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.

С включването си в Националната кампания,  пловдивските читалища биха желали, чрез разнообразни прояви и предизвикателства, да подкрепят жаждата за знания на любознателните деца и възрастните и да привлекат още много приятели и почитатели на хубавите книги.

Програмата на „Маратон на четенето“ вижте най-долу на снимката.

 

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…