Альоша, или по-точно Big Al, оживя снощи в Найлона от плът и кръв. Той пристигна със своя автомат – но пълен с водка – на премиерата на комикс книгата на Maina Town, създадена от 5 for 4. Екипът представи творението си пред огромно множество публика в култовия бар в Капана в късния следобед на 3 май. В ролята на Альоша се претвори Гюнтера, който бе специално гримиран и облечен за целта.

В гримьорна се превърна редакцията на „Под тепето“, където гримьорът тематично го подготви: „Альоша отвръща на удара“. „Всичко започва от „Под тепето“ и завършва в Найлона“, добави Гюнтера. На въпрос дали има сценична треска, получихме отговор: „Не може, той може да има гранитна, по-скоро сиенитна треска“.

Представянето в Найлона започна с четене от книжното издание на „Пловдив – Фантастичен пътеводител“. На видео стена в бара се прожектираха части от комикс историята за любовта между Альоша – Биг Ал и Юнита – статуята на Съединението. Краят на тяхната вечер приключва с неназована, но опасна ракия, от която героите нямат спомени, но дрехите на Альоша са били разпиляни из целия град на сутринта, а конкретно копчетата му – около фонтаните пред Общината. Историята бе прочетена от Борис Зафиров, а Visitor Q – диджеят Янко Гогов пускаше музикални ефекти.

Пътеводителят на Maina Town излиза на български и английски език. Проектът е подкрепен от фондация „Пловдив 2019“. Той разказва за куп фантастични истории, преплетени в културата на града – както по-популярни места, като Капана, така и култови локации, като Столипиново. Така, например, известният бизнесмен Илон Мъск се изгубва в ромския квартал, където батерията на Тесла-та му пада, и той търси помощ от местните, за да я презареди. По време на уникалното си приключение обаче той научава истинския смисъл на Айляка от мъдрите малчугани на Столипиново. Роли в комиксите имат и други известни лица – сред които популярни пловдивчани, като Вожда от Найлона, Пешо от VOID или главният редактор на “Под тепето“ Иво Дернев.

Екипът Тодор Карагяуров, Тодор Попов, Димитър Петров, Йордан Терзийски, Койчо Касабов, Георги Мурджев, Ани Йорданова и др., застанаха пред препълнения Найлон, за да разказат за своята творба. Сред публиката бяха водещи лица от артистичните среди на града, а на събитието присъстваха дори и топ артисти от националната съвременна арт-сцена, като Лъчезар Бояджиев, Правдолюб Иванов, Мартина Вачева и други.

„Ние много се забавлявахме, това го правим, защото ни харесва. Един път бях в Берлин и видях една много готина тениска с техния символ – мечка. И си казах, защо и ние в Пловдив си нямаме такова нещо. И малко по малко създадохме Big Al и всички останали герои. Използвали сме много идеи от много рзлични хора. Опитахме се да вплетем цялата култура на града в тези истории“, разказа едно от главните лица в Maina Town Тодор Попов. Специално внимание е обърнато и на английския превод, също резултат от артистичен брейнсторминг.

Купонът в Найлона и на улицата пред него продължи и след официалното представяне. Говори се, че историята е продължила до късно вечер, но как е завършила – и дали изобщо се знае как е завършила? Отговорът на Пътеводителя ще е “Каквото се случи в Найлона, остава в Найлона“.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://www.kapana.bg/zabraveniyat-grad/item/13774-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIdb615a0088d

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…