Една от красивите къщи на входа на Стария град посреща 2019 година в красив обновен вид. Реставрацията на сградата, строена в началото на XX век, е към своя край. Къщата в самото начало на Старинния Пловдив по улица „Съборна“ – точно срещу стълбите на катедралния храм „Успение Богородично“.

Внимателният подход на майсторите си личи – всички сецесионови орнаменти са запазени в перфектен вид. Проектантите са избрали нов цвят – доскоро тя бе в тъмно керемидено, но сега в доста по-светъл цвят. Предстои да бъдат поставени и осветителни тела, тъй като сградата ще бъде с художествено външно осветяване.

Запазен е видът и на други елементи – като например прозорците. Красивата врата също е запазена, макари нейната реставрация изглежда предстои. От отворения вход си личат красивите подови плочки, каквито има в най-хубавите къщи от първите години на XX век.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…