От какво има нужда Хълма на Освободителите?

Редовно чистене, осветление, полицейско присъствие, възстановяване на тоалетните и акведуктите, това е всичко, от което се нуждае хълма

И съвестни посетители, които да го пазят

В навечерието на представянето на предстоящите планове на район „Централен“ – Община Пловдив за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика екипът ни направи оглед на състоянието на любимото тепе.

Славата на място за любовни срещи на мъжкия пол е основателна. Близо до предишното пребиване на паметника на Апостола на свободата (каква ирония) започва маршрутът за интимна консумация. Пътечката в гората е осеяна с използвани презервативи, опаковките им, тубички вазелин и дори ръкавици за еднократна употреба.

Паднали дървета, сухи клони и бодливи храсти препречват пътя на любителите на екстремните маршрути.

Счупени лампи и графити на екстремно достъпни места допълват картината на вандалските посещения.

Нависоко вече се срещат използвани спринцовки, изпити кенчета и множество фасове.

Фоторазходката показва, че Хълмът на Освободителите всъщност има нужда от повече полицейщина.  Освен това му трябва редовно чистене, осветление, денонощна охрана, възстановяване на тоалетните (минирано е навсякъде)и съвестни посетители, които да го пазят.

Напомняме, че кметът на район „Централен“ Георги Стаменов кани всички жители и гости на гр. Пловдив на публично обсъждане на плановете. Събитието ще се състои на 08.08.2018г. /сряда/ от 18.00ч., в зоната на парк Бунарджика пред акведуктите (на площадката над централната алея, на гърба на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев").

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…