Дъжд нашата страст не може да изгаси. Горим и в душите си! Така теглиха звучна артистична майна на септемврийския порой над Пловдив снощи артистите от Циркова трупа Firebirds и огнено шоу Fireter. Трупата забавлява десетки пловдивчани на Главната, а лошото време се превърна просто в нюанс от спектакъла им. Унгарците наистина горяха в буквален и преносен смисъл. Подчиниха елементите и огънят и водата съществуваха като едно цяло, без да си пречат.

Шоуто стартира по сухо и тъмно в 20.30ч., когато парадът на трупата мина от цетъра, за да се позиционира край хотел България. Колоната водеше един от ръководителите на формацията, качил се върху гигантско ретро колело. С клаксона си той привикваше минувачите, за да събере няколкостотин души в кръг. Огнените птици развеселиха и впечатлиха публиката с шоу, в което са имплантирали комедия, жонгльорство, акробатика, игра с огъня. Зрителите бяха дейни участници в спектакъла, като първо част от тях се простиха с огънчето си (момчетата от трупата се оказаха серийни крадци на запалки), а после помагаха на един от артистите да се качи на моносайкъла си, върху който да жонглира с огнени топки. Програмата на Циркова трупа Firebirds продължи близо 40 минути, като дъждът дойде в последните десет минути от нея. Малцина от публиката се разотиваха. Едни извадиха чадъри, а други решиха да не обръщат внимание на капките. Тогава лумнаха огньовете на  Fireter, за да горят под пороя повече от половин час.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…