Проектът- победител в международния конкурс за нова визия на Площад Централен ще бъде обявен на 12 септември. Първия в новата история на града ни подобен процес стартира на 11 април. Той е организиран от Община Пловдив и ONE ARCHITECTURE WEEK. В него се включиха 125 проекта от 41 държави, от които само три бяха допуснати до финал.

На 28 и 29 юни международно жури в състав арх. Саша Бегович  (Хърватска), арх. Асер Ортега (Холандия), арх. Елена Аргирова (Франция), арх. Илко Николов, представител на Общинския съвет в Пловдив, арх. Румен Русев, главен архитект на Община Пловдив, арх. Любо Георгиев, директор на ONE ARCHITECTURE WEEK 2014, и Милена Металкова, представител на УАГС, София избра три чуждестранни проекта. Те са на участниците от Португалия FORA, италианското студио SMARCK и проектът на Veit Eckelt, Sigmund Eckelt, Philipp Mecke, Ana Fillipovic от Германия.

Община Пловдив цели да въвлече максимално гражданите на града в изборния процес. Затова до 1 септември всеки би могъл да изрази гласа си в деловодството на Общината на адрес площад Стефан Стамболов 1 или онлайн на адрес http://plovdivsquare.com/vote
Конкурсът ще достигне до своят финал на 12 септември, когато Експертен съвет на Община Пловдив ще избере сред тримата финалисти победител в състезанието.

Организаторите се обърнаха с молба към финалистите да представят видео-презентации на проектите си. Тези видео- представяния не са част от материалите, изискани за конкурса. Целта е популяризиране на  проектите и да се въвлекат пловдивските граждани в процеса на избора на победител.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…