Общо 10 паркоместа по двете улици „Отец Паисий“ и „Христо Г. Данов“ са преобразени за целия ден в приветливи за почивка локации

10 паркоместа в центъра на Пловдив се превърнаха в по-приветливи за пловдивчани места. Инициативата е PARK(ing) Day и се провежда за пръв път под тепетата като част от световното движение за намаляване на автомобилите в центровете на градовете и създаване на повече места за хората.

Улиците, станали част от парк-инг деня са „Отец Паисий“ и „Христо Г. Данов“. На общо 10 от тях са създадени малки галерии, паркчета, библиотечки за четене или просто приятни за почивка пространства. Паркоместата-градинки се харесаха на много граждани още от сутринта, като през целия ден там се настаняваха различни хора.

Събитието се организира от Credo Bonum и е част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…