Няколко хиляди посрещнаха преждевременно Джулая в зала Колодрума

Екатерина Стоянова

Защо Uriah Heep са легенди в рока? Отговорът дадоха самите музиканти на сцената в зала Колодрума снощи, пред няколко хиляди свои верни фенове. Няколко десетилетия те не са направили и стъпка в страни от това, което обичат- истинския неподправен рок.  Не го направиха и снощи в Пловдив. Музикантите дадоха да се разбере защо са важна част от историята на европейската рок музиката със своя финес, изобретателност в композициите и сценично присъствие, което показва колко добре се чувстват на сцената и как точно там е тяхното място.

Силни аплодисменти и крясъци се разнесоха из  залата, когато членовете на групата се качиха на сцената. Музикантите върнаха рока от 70-те още с първото си парче. Малки деца подскачаха, тийнейджъри протягаха ръце, показвайки знаците за рок и мир и танцуваха, възрастни хора си спомняха младите си години, ритмично клатещи тела и глави, тактуващи си с крак, погълнати от музиката.

Бърни Шоу, вокалистът на групата, въпреки годините си, изглеждаше като дете – щастливо и усмихнато, изпълнено с енергия, което върши най-любимото си занимание. Той и Мик Бокс – единственият член на групата от самото й създаване, притежател на името  Uriah Heep и техен китарист, бяха като едно на сцената. Ръсел, Фил и Дейви също споделяха настроението. Имаше завършеност. Бандата осигури едно незабравимо преживяване на феновете си с перфектно във всяко едно отношение шоу. А Мик не пропусна да припомни на публиката за старите членове на групата, за приятелите си, тези, които вече не са сред нас.

Снощи Пловдив посрещна преждевременно Джулая. Изгревът дойде от осветителните тела на сцената и, разбира се, с култовото парче на Юрая в оригинал- July morning. Песента на живо за хилядите меломани се превърна в поклонение пред рока и музикантите на сцената. Има, още има много какво да дадат на музиката, категорични бяха феновете след шоуто.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…