Американката Меган Луенбърг и германецът Филип Зимерман се хванаха в живата верига

Докато някои пловдивчани нехаят за града си, чужденци са го приели като свой дом и са готови на всичко да съхраняват духа и историята му. Примерите от днес са американката Меган Луенбърг и германецът Филип Зимерман, които застанаха с телата си в отбрана на останалото от тютюневия склад „Ориента” на улица „Одрин”. Двамата се хванаха за живата верига, с която граждани се опълчиха на багерите тази сутрин и спряха разрушителните дейности на инвеститорите. Меган е архитект и буквално е влюбена в Пловдив. Тя писа дипломна работа за Тракия и живя в панелния квартал близо половин година. Смятам, че хората трябва да реагират на случващото се, тъй като стъкло и нов бетон има навсякъде. Но тази култура и дух- само тук. Не разбирам как някой може да посегне на това, каза Меган.

Филип Зимерман е в Пловдив по студентска линия. Работил е в някакъв момент за проекта Move BG и вече е демонстрирал своя интерес, свързан с тютюневия град. Той смята, че това е истински градски диамант, който трябва да бъде съхранен и оживен с културно съдържание.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…