Трима международни артисти работят в Пловдив през юли и август в рамките на резидентната програма на общината ContextAiR.
Симон Ван Парис от Белгия и артистичното дуо Анне Ферес и Люк Конрой от Нидерландия представиха своето изкуство в пространството на Котка и мишка LOCAL в Капана. Тримата разказаха за своя опит до момента в различни градове и с различни контексти, както и споделиха своите впечатления от Пловдив.

Симон е скулптор, често работи с различни намерени материали и предмети, от които създава скулптурни портрети на градовете, в които пребивава. В Пловдив е вече от месец, активно събира материали и работи върху своето произведение, което планира да представи в Стария град.

Със своето изкуство Анне и Люк се стараят да рушат туристическите стереотипи и да създават по-синкретични картини на местата и градовете. Често подхождат с ирония, но и много любов, откривайки неподозирани от рутината на ежедневието образи и обекти.

Тази година резидентите на ContextAiR споделят едно общо пространство, в резидентния център на ЛАЛА Ателие в покрайнините на Пловдив, което ги превръща в една мини артистична общност, посветила се на Пловдив и предразполага и за креативния обмен на идеи и опит помежду им. Много бързо и тримата намериха своите маршрути в града, откриха кварталите, потайностите и красивите гледки с необичаен и любопитен поглед. Всеки контакт с местния контекст и с хората в града е преживяване и вдъхновение за тях.

Анне и Люк споделят красиви образи от ежедневния Пловдив в своя профил в Инстаграм @news_from_home

Симон създава видео дневник на резидентния си престой, в който запечатва преживявания още от първия ден на https://www.studiovanparys.com/blog

До края на юли предстои представяне на скулптурния портрет на Пловдив от Симон Ван Парис. А през август Анне Ферес и Люк Конрой ще създадат свой стенопис, посветен на града.

ContextAiR е програма за творчески резиденции в Пловдив, която е инициирана през 2021 г. от Община Пловдив. От 2022 г. куратор на ContextAiR е Светлана Куюмджиева и програмата се отваря за международно участие.
През октомври в рамките на програмата в Пловдив ще се състои четвъртата и последна за 2022 г. творческа резиденция: на арменската хореографка и танцова изпълнителка Рима Пипоян.

 

212 comments

 • Comment Link Ahvpvn Ahvpvn Сеп 28, 2023

  playing poker online oral albuterol 4mg order ventolin 4mg generic

 • Comment Link Tirqcc Tirqcc Сеп 27, 2023

  online money poker lasix 40mg pills buy furosemide 100mg generic

 • Comment Link Izziti Izziti Сеп 26, 2023

  lipitor 80mg oral albuterol 100 mcg cost buy amlodipine 10mg for sale

 • Comment Link Fhzwao Fhzwao Сеп 26, 2023

  legitimate online slots for money free blackjack games where to buy furosemide without a prescription

 • Comment Link Toroee Toroee Сеп 26, 2023

  brand lipitor 10mg norvasc 5mg us order norvasc 5mg generic

 • Comment Link Nnarzg Nnarzg Сеп 25, 2023

  order azithromycin 250mg pills order azithromycin for sale neurontin online buy

 • Comment Link Cxaqha Cxaqha Сеп 24, 2023

  buy cheap generic azipro buy neurontin generic gabapentin 800mg cheap

 • Comment Link Xyigix Xyigix Сеп 23, 2023

  isotretinoin 10mg drug accutane cost buy azithromycin 250mg pills

 • Comment Link Rriird Rriird Сеп 22, 2023

  how to get cefdinir without a prescription glucophage online order buy lansoprazole

 • Comment Link Rtebfq Rtebfq Сеп 22, 2023

  order isotretinoin 10mg generic buy isotretinoin 40mg generic buy azithromycin 250mg online cheap

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…