Екипът започна работа от Стария град

 

Богатото културно-историческо наследство на Пловдив провокира интереса на най-популярния френски телевизионен канал TF1. Новината съобщиха от Общински институт „Старинен Пловдив“.

 

Заснемането на репортажа започна от Античния театър, където в кадър влезе репетиция на анасамъл от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” - Пловдив.

 

Обиколката продължи из Стария град, като във фокус влязоха и музейна аптека „Хипократ”, Къща „Хиндлиян”, Източна порта, Небет тепе, църквата „Св. св. Константин и Елена” и др. После екипът телевизионери от Франция слезе и на Римския стадион.

 

Френските журналисти споделиха, че са срещнали сърдечно съдействие и са очаровани от екипа на „Старинен Пловдив”. Колегите изразиха желание да се завърнат не по работа, за да преживеят повече от магията на хилядолетния град.

 

Заснетият репортаж ще бъде излъчен по TF1 през месец юли.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…