Литературният клуб на Френската гимназия в Пловдив проведе онлайн интервю с писателя Иван Ланджев. Тяхната инициатива е съврзана с Младият Пловдив чете – литературен фестивал, в рамките на който младежи от различни училища се срещат с любими писатели, илюстратори, преводачи. Едни от най-активните ученици са именно от литературния клуб на ФЕГ с ръководител – преподавателят по БЕЛ Мариана Иванова. Тази пролет не беше възможно да се проведат разговорите на живо, но това не попречи на младежите да намерят начин да се свържат със свои любими автори. Те зададоха близо 10 въпроса на Иван Ланджев, който ги зарадва с отговори в навечерието на 24 май.

На един от въпросите "Възможна ли е любовта по време на пандемия?", Иван Ланджев отговаря така:

"Да, разбира се. Любовта е възможна всякога. Не мисля, че сега трябва да се концентрираме толкова в това да наричаме любовта "противоотрова" или "спасение", което ще ни извади от тази ситуация. Любовта е онтологичен фундамент на света изобщо. Тя е ритник за битието. Тя е базисният принцип, заради който въобще сме и битуваме в света. Тя е причина, но тя e и цел. И, ако продължим по посока на най-известните клишета и сравнения на любовта с някаква стихия, обикновено това е огънят. Мисля, че трябва да зарежем веднъж завинаги това разбиране за любовта като огън. Нека я мислим като въздух. Тя е въздух".

 Онлайн интервюто може да видите ТУК

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…