Посетителите могат да видят повече от 80 художествени произведения

Членовете на Представителството на СБХ-Пазарджик показват най-новите си творби на втория етаж в Залите за временни изложби към Градската галерия (ул.“Княз Александър I“№15). Официалното окриване е на 9 май от 18.00ч. Посетителите могат да видят повече от 80 художествени произведения от живописта, графиката, скултурата, пластиката, керамиката, дизайна. Интерпретирани са различни теми в почти всички жанрове на изобразителното изкуство. Артистите от  СБХ-Пазарджик се представят в Пловдив почти всяка година и често работят съвместно с колегите си от двете дружества – на пловдивските и на пазарджишките художници, организират с тях общи изяви.

Изложбата в Градска галерия се осъществява и с помощта на община Пазарджик.

Представителството на СБХ-Пазарджик е с шестдесетгодишна история. Селекцията на първата група художници се прави от комисия, в чийто състав влизат творци като Асен Василев и Васка Емануилова. В момента  организацията се оглавява от Маргарита Иванова, която работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. 

Представителството на СБХ - Пазарджик реализира общи изложби на своите членове в различни български градове, провежда пленери и артистични срещи.

Изложбата ще продължи до 24 май.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…