Поредна – или първа – изложба в галерия L’Union представи снощи художникът Димитър Шопов. Поредна, тъй като Шопов (поне, според описанието към излобжата) се е занимавал с изследване на Милош Гавазов, чиито творби са намирали място по стените на галерията и са участвали в различни нестандартни проекти в Пловдив и София. Първа, защото Шопов за пръв път излиза със своето име, а не зад „Гавазов“.

Стилът на творбите, все пак е същият. Размити са границите между творчеството и пародията, между шегата и сериозният сарказъм, между подигравката и добронамереното намигване. Основната тема е известният „Музей на сътворението“ в пловдивското Ново село. Шопов е създал пълнометражен филм с главни герои кметът на селото Тодор Атанасов, и „неандерталците“ Инди и Диди. Те обитават средата, която на моменти е пародийна, на моменти е само сцена, на моменти е истинска „Туристическа дестинация“, както ги представя кметът.

В изложбата филмът е показан само със своя кратък трейлър, в който виждаме главните действащи лица. А в самата изложба са представени малки, изработени от всякакъв вид материали предмети – използвани като декор във филма. Ще можем да видим мерцедесът на кмета с „неговото малко“. Ще видим майстора, който изработва бутафорните фигури от Музея на сътворението – Борис, който кара количка, и Борис, който кара мотокар. В изложбата е представена и огромна слънчогледовата семка, от която тръгва целия живот. Ще видим и фигурки на главните герои – Инди, Диди, полицаите, кметът и други. Представени са и няколко картини – пейзажи от Музея на сътворението.

Самият филм все още не се показва на публиката. Очаква се той да се завърти по европейските екрани, с помощта на известният наш продуцент Мартичка Божилова.

Изложбата е представена в галерия L’Union и ще остане там около два месеца.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…