На 12 и 13 януари жителите и многобройните гости на Пловдив - Европейската столица на културата, могат да общуват с изкуството на големи пловдивски художници при вход свободен в три от сградите на Градската галерия. В Залите за временни експозици на ул. „Княз Александър I“№15 отворена за всички желаещи е голямата ретроспективна изложба на Кольо Карамфилов „Необозримо за Кольо К.“. Поради подчертания интерес отстрана на младата публика, изложбата ще е безплатна за всички ученици и студенти до закриването ѝ на 30.01.2019г. На 11,12 и 13 януари в Залите на Главната улица ще бъдат разположени стативи с материали за рисуване за децата, посетили изложбата с родителите си. 

 

Друг акцент в празничния уикенд е откирването на фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков. Тя се организира от Фондация „Пловдив 2019“ и издателство „НИКЕ“ и се открива на 13 януари(неделя) в 16.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул.“Артин Гидиков“№11 в Стария град. И тук малките посетители ще имат възможност да рисуват свободно на разположените в залата стативи.

В неделя семействата могат да посетят безплатно и Постоянната експозиция на големия ни живописец Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев“№1 в Стария град), където под напътствията на художник децата ще могат да рисуват по зададена тема и да се забавляват.

Във всички прояви в откриващия уикенд Градската галерия ще разчита на помощта на близо 20 доброволци, осигурени от фондация „Пловдив 2019“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…