Какво е да си идиот? Тежко ли е, лесно ли е, заразно ли е и можеш ли да си го купиш с отстъпка? В един модерен свят, който все още робува на патриархалното и класическото е повече от трудно да си ИДИОТ (човек с идеи). От идея на идея идва и онази, заради която продължаваш. Заради, която не спираш и с пълна газ се опитваш да докажеш на обществото, че може да си Идиот. И то какъв!

Четиринадесет млади таланта, чийто сърца са обгърнати от модернистичното влияние на изкуството, което за жалост обществото не винаги разбира. Това обаче не им пречи да продължават да творят и то не къде да е, а в България. Идеята за заминаване им е толкова далечна, че дори на въпрос дали се насочват към чужбина започват да се смеят. Оставаме, казват с вирнати глави и отварят изложба след изложба в страната. Така се озовават и в U P.A.R.K., едно от най-уютните арт места за младите. Пластика, дизайн, дигитално изкуство, текстил, дърворезба, колажи и какво ли още не е обсипало галерията в момента. Макар и творбите да са много, самият им аранжимент е впечатляващ, а също и организацията по самата изложба, както отбеляза доц. д-р Галина Лардева, представяйки Студио 4 Уши на пловдивската публика. Не всички творби могат да бъдат разбрани, но да ги усетиш е безпроблемно. Стоиш пред бетон с медна пластина и не можеш да вникнеш в неговия смисъл, но нещо в теб трепва и знаеш, че го усещаш. Африканка в реален размер стои и те гледа, толкова реална, че чак разговор да захванеш с нея. Колаж на работно място, който те телепортира към бюрото на автора. Не всичко на този свят е създадено, за да се разбере, както и не всеки човек е сътворен, за да е нормален. Да си Идиот е изкуство!

Важно за нас е търсенето на истински стойности в това, което правим, за което едно от най-съществените неща е диалогът помежду ни. От там дойде и името, като формулировка на това, че да те чуват е също толкова важно, колкото и да слушаш, за което са нужни минимум 4 УШИ, е мнението на творците. Те творят с 4 ръце, виждат с 4 очи и с по 4 сърца приветстват всеки в Студиото, което те лично приемат като една отворена общност, в която място има за всеки, който е на мястото си.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…