Предстоящо представление в неделния ден е "Принцесата и свинарят", по Андерсен.

„Сега трябва да я накарам да обикне не само мен, а и всичко истинско...” в тези думи са събрани всички причини за да се случи този спектакъл. В чистото детско съзнание на принцесата е натрапено, че „тя не обича нищо истинско”!?. Това е причина детето да не вижда нещата около себе си със свойте очи, а с очите на другите. Красивата клетка, в която живее принцесата е още една причина тя да не вижда истинския свят, и истинските неща от живота. Но както във всяка приказка, и в тази идва красивият принц, за да спаси едно заблудено сърце. Чрез любовта принцесата открива не само истинските човешки чувства, но и истинският свят около нея. Открива, че всичко истинско е по-хубаво... и птиците.... и цветята.... Художествените търсения в спектакъла са в насока отстраняване на актьорското „намигване” и боравене само с изразните средства на куклата, словото, визията, действието и музиката. Провокация за актьорския екип е и работата с отдавна забравената техника на черната камера. Царицата на сцената е нейно величество КУКЛАТА. Всички и всичко се подчинява на нейните нужди, чувства и възможности. Магията на кукленият театър се върна при малките зрители.

Драматургия - Панчо Панчев /Дядо Пънч/

Режисьор - Мария Банова

Сценография - Рада Петрова

Музика - Димо от група P.I.F.

Участват - Соня Ботева, Наталия Василева, Димитър Николов, Румен Караманов / Росен Русев

Ела на куклен театър и ще получиш и спомен-изненада. Започваме в 10,30 и 11,45 ч.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…