Подреждат мащабна изложба посветена на 400 години от смъртта на Шекспир

Двадесетото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" ще подари на пловдивската публика и гостите на града поредица от концерти и литературни срещи. Те са част от богатата съпътстваща програма на форума.

Стълбите на Каменица ще се превърнат в импровизирана танцувална сцена още на 8 септември, дни преди официалното откриване. Артистите от Драматичен театър "Рачо Стоянов" от Габрово ще пренесат "Духът на Кармен" под тепетата в знак на уважение към фестивала и публиката му.

Няколко са литературните срещи в програмата - Пенка Калинкова ще представи книгата си "20 години "Сцена на кръстопът", Димитър Пампулов ще говори за "Моят Пловдив", а Спас Гърневски ще разкаже за "Право на последен отговор". Младен Влашки ще говори за книгата за български възрожденски театрали от Къна Бойчева.

Музикален цвят на "Сцената" в тази специална за организаторите година ще дадат Мирослава Кацарова със спектакъла "Горчиво-сладка тъга", Шекерова с "Чарлстон назад към 60-те" и Ева Данаилова със "Суинг в есенна нощ".

През всичките фестивални дни гостите ще могат да се насладят на мащабната изложба посветена на 400 години от смъртта на забележителния драматург Уилям Шекспир. Куратор е Сава Драгунчев. Събитието се случва с подкрепата на Британския съвет в София и е част от световните чествания през 2016 г.

Още много изненади подготвят от екипа на бащата на "Сцена на кръстопът" Стефан Данаилов. След мащабната рекламна кампания с плакати и транспаранти по Главната, предстои да стартира и сайтът на фестивала. На http://scenatepe.com/ще има богата информация за програмата, много снимков материал и актуални съобщения за продажбата на билети.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…