Една и съща килия, една и съща последна нощ, един и същи конфликт, един и същи пазач/палач.  Една килия, която не се променя през вековете, но е като предсмъртна трибуна, откъдето думите на героите звучат с по-голяма сила. Ако искате да разберете „Цената на истината“, платете цената на един билет и ние, заедно с Вас и магията на театъра, ще стигнем до нея. Всеки един от Вас ще получи Божията благословия. Надяваме се да Ви бъде приятно и забавно, а на нас Господ да ни е на помощ! 

Режисьор: Мартин Киселов

Сценография: Пламена Дичева 

В ролите: Петя Бойчева, Цветелина Кънева, Красимир Митов, Димитър Димитров, Вълчо Янев

„Цената на истината” е спектакъл обединяващ двете пиеси на Стефан Цанев „Последната нощ на Сократ” и ”Другата смърт на Жанна д`Арк”. Необходимостта приликата между двете толкова далечни във времето си действия да бъде извадена на показ е точно, защото има вечни и непреходни истини. Истини, които си струва да бъдат казани днес. Каква обаче е цената, която плащат героите, за да бъдат чути? Режисьорът Мартин Киселов събира действието в една и съща килия, защото за него килията е и предсмъртна трибуна, откъдето думите на героите звучат с по-голяма сила. А според Стефан Цанев обединението на двата образа на Пазачът и Палачът е безкрайно интересно и многозначително, защото палачът на мъдростта и палачът на храбростта е един и същ. 

В търсене на истината и нейната цена трите часа на представлението отлитат неусетно. 

Спектакълът “ЦЕНАТА НА ИСТИНАТА” ще се играе в залата на Военен клуб, Пловдив на 07 април от 18:00 часа. В антракта – по чаша вино за всеки.

Билети чрез платформа ГРАБО до 6 април: цена – 7 лева.

В деня на представлението в ДНА: цена – 8 лева.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…