"Прелюдия към изгубената душа" е моноспектакъл на актьора и режисьор Радослав Йорданов, който в този случай е и преводач на текста и продуцент на спектакъла. По разказа "Записки на един луд" от гениалния Н.В.Гогол. 

Кратко описание:

“Исках да създам персонаж, съвършено отделен от грижите да се занимава с излишни декори и реквизит. Всичко, което се случва с него да бъде личната му история, отново и отново съпреживявана, сякаш се намира в някакъв постоянен сън, стрес, желание, блян, стремление и халюцинация, лъжа или истина. За мен не е важно къде се намира героят – може да е в лудницата, може да си е у тях и да чете дневника си, може вече да е в чистилището и да чака своята присъда – това не е център на събитията – това е условно. Което ме интересува обаче е: какво се случва с този герой и защо се случва именно така както се случва? Защо преживява така съкровено, така дълбоко всички събития? Колко чувствителна трябва да е една душа, за да й се случват подобни неща и как тя се бори? Като актьор и режисьор приемам реализацията на този спектакъл повече като научна дейност. Да дълбая все по - навътре и да откривам още и още в героя. "

Радослав Йорданов

БИЛЕТИ НА МЯСТО 8/10 лв., 7 лв за ученици и студенти

Малката /кафе/ Библиотека кв.Капана

Билетен център пред Община Пловдив

Час: 19:30

Място: Клуб Библиотеката

Дата: 18.02.2016

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…