Наскоро ви споменахме за дарителската кампания за лечението на Златка Александрова - дългогодишен перукер и гримьор в Държавна опера Пловдив и сме сигурни, че много хора са откликнали. Това е едно добро дело, странящо за момент от политическите кризи в държавата ни и със стойност, не по-малка от всички останали. Дори повече, защото става въпрос за най-ценното - човешкият живот! Той е един, кратък и поради това незаменим.

Златка страда от най-коварната, позната ни болест- рак, а единственото й спасение е не тук, а в Германия. За жалост, каквато ни е държавата, такива са ни и доходите. Сумата е голяма, затова към благородната кауза се включиха и едни млади хора, готови да раздадат таланта си не за собствена полза и дивиденти, а за другите. 

Театрална къща "7-те" е независимо студио към Сдружение за култура, изкуства и спорт "Немезида", с арт мениджър Мариана Данева. Младежите, формиращи къщата са завършили актьорско майсторство за драматичен театър в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" випуск 2014-та, при проф. Анастасия Савинова-Семова и асистент Виктор Бойчев. 

Сега, две години по-късно, завършилите студенти, представят своята постановка "Добрият доктор" от Нийл Саймън, по разкази на Антон Чехов, с режисьор Симеон Алексиев, дългогодишен актьор в Драматичен театър Пловдив. Цената на билетите са 10 лв., а всички събрани средства ще бъдат изпратени по банков път за лечението на г-жа Александрова. 

Това е една прекрасна инициатива за помощ, защото не само ще се събере част от необходимата сума, но и зрителите ще останат облагодетелствани не само от постъпката си, но и от самата постановка, която има с какво да ви впечатли. Комедията ще ви разсмее, но също така и ще ви накара да се замислите, може би да откриете себе си в някой от персонажите. Все още не толкова неопитното и неопетнено майсторство на младите изпълнители, само ще засили това усещане. То ще ви върне години назад в Русия, когато нещата придобиваха трагикомичен вариант, на прага между кикота и сълзите. Ще ви напомни за епоха на аристокрация, богатство и немотия, войни, любов, абсурдни ситуации и морални спирачки. Безспорен факт е, че Чехов е писал за времето, в което е живял, но историите му са актуални и до днес. Сблъскваме се със същите проблеми и същите душевни терзания, но под друга форма. 

Датите и местата на представленията са:

06.02.2016г. В КАМЕРНА ЗАЛА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - ПЛОВДИВ ОТ 19:00 часа.

13.02.2016г. БАР КЛУБ - РЕСТОРАНТ „МАРМАЛАД” ОТ 19:00 часа.

14.02.2016г. ДОМ НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ” ОТ 11:00 часа.

15.02.2016г. ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - ПЛОВДИВ ОТ 19:00 часа.

А покани за постановката ще се продават на билетен център в Градски дом на културата "Борис Христов" от 01.02.2016г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…