„Дакота“ с официална премиера пред пловдивска публика на 16 септември

 

На 16 септември представлението „Дакота“ ще има своята официална премиера пред пловдивска публика. Спектакълът по едноименната пиеса на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран е включен в официалната програма на 16-тото издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. За първи път Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов участват в емблематичния театрален фестивал в Пловдив със своя собствена продукция. 

Главният герой в „Дакота“ рବ¬¬боти това, което иска, има съпруга, ко¬ято обича и всеки мо¬мент чака да му се роди дете. Но най-неочаквано целият му живот се пре¬об¬ръ¬ща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, за¬по¬ч¬ват да се случват. Светът на Иполит гу¬би своите очертания и в嬬че никой не може да разбере, къде свър¬шват сънищата и откъде зବпочва истината.

Творбата на Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза „Игнази Иглесиас“ и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят.

Според режисьора Владимир Пенев „си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на „Дакота”.

 

„ДАКОТА“ 

от Жорди Галсеран

превод: Нева Мичева

режисьор: Владимир Пенев

художник: Никола Тороманов

композитор: Калин Николов

с участието на: Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Александра Василева

видео клип на представлението: https://youtu.be/Yt8U2nu-TMQ

трейлър на представлението: https://youtu.be/6EZYhLHZ_H0 

Дом на културата „Борис Христов“ Пловдив, 16 септември 2015, 19:00 ч.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…