ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТЕФАН КИРОВ СЛИВЕН

представя в Пловдив 

ВЪЗХВАЛА НА КОЛЕБАНИЕТО

от Георги Господинов 

постановка: Маргарита Младенова

участват: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов,

Добромир Цветков и Михаил Илийков.

"Възхвала на колебанието" е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в "електорална единица"; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на "свят в света".

Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните "парчета" на Бийтълс, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота.

Две големи имена бележат най-новата постановка на сливенския драматичен театър Възхвала на колебанието – Маргарита Младенова и Георги Господинов. Спектакълът е драматизация на проф. Младенова по разкази и стихове на Георги Господинов от неговите книги Балади и разпади, Невидимите кризи, И всичко стана луна. 

Маргарита Младенова смята, че поезията, особено ранната, на Георги Господинов, също като тази на Борис Христов, е много театрална, като всяка силна поезия. Тази поезия се интересува от истината за човека. През магията на сцената, нейният живот се усилва и тя се среща с днешния българин по един друг начин. "Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина."– смята голямата дама на българския театър. – "Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек."

Дата: 21 май 2015, четвъртък

Две представления: 18 ч. и 20 ч.

Място: Пловдив, Концертна зала. пл. Централен 1

Билети на билетен център пред Община Пловдив.

В работни дни (10-19. ч.)

В почивни дни (11-17 ч.)

 

За резервации: 032/33 65 33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…