През декември отваря врати ново пространство за експериментален театър в сърцето на Стария град – Арт сцена 4хП (Пространство за Паратеатрални Приключения Пловдив). Адресът на новата локация в културната карта на града е ул. „Съборна“ 2 (над ТИЦ 2). Зад дейостта на новия театър стои добре познатото в софийските театрални среди студио 4хС (Студио за Сценични и Синтетични Средства). С разширяването на дейността си в Пловдив те са предвидили основаването на пловдивска трупа и организацията на редовни театрални ателиета за деца и възрастни. Освен театрална сцена в пространството ще има още галерия и арт-клуб. 

Арт-сцена 4хП стартира изключително силно с постановките „Ах, Бродуей, Бродуей“, „Невъзможната Ти, Невъзможната Аз“, „Албена или убийството на красивото у човека“, „Ромео и Жулиета, сонет безсмъртната любов“ и „Снежанка“. Официалното начало на театралния сезон в 4хП ще бъде на 1 декември от 19 часа с постановката „Ах, Бродуей, Бродуей“. Пълната програма можете да намерите в прикачените файлове. 

На 25 ноември (вторник) от 11:00 в пространството на 4хП ще се проведе пресконференция, на която създателите на сцената от 4хС ще разкажат пред медиите повече за дейността си, програмата за декември, както и за съдържанието и начините на регистрация за театралните ателиета за деца и възрастни. 

Още една възможност за „предпремиерна среща“ с 4хП пловдивската публика ще има на 29 ноермври (събота) - броени дни преди официалното откриване на 4хП. В съботния следобед ще се проведе Ден на отворените врати. Между 11:00 и 17:00 посетителите ще имат възможност да разгледат пространството, арт-галерията, да се запознаят с част от актьорите в трупата, с режисьора Николай Георгиев и с хореографа - Петя Йосифова, както и с някои от преподавателите в ателиетата. 

Партньори на Арт-сцена 4хП са Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019“. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…