Първата Нощ на театрите в Пловдив ни очаква утре! Идеята е границата между публиката и театъра не да бъде скъсена, а изцяло заличена. Да се покаже какво се случва на и зад сцената, в гримьорните и коридорите. Да се усети истинският дъх на театъра и всички истории, които го следват непрестанно.  Програмата включва Драматичния театър, който кани всички в „кухнята” на едно от най-новите заглавия в репертоара, пиесата „Евридика“ от Сара Рул. Творбата е интересен поглед върху мита за Орфей и Евридика, съпоставен със съвременните отношения между хората, любовта и отговорността, живота и смъртта. Режисьор на пиесата е Стайко Мурджев, сценограф - Мариана Райчинова, музиката е на Петър Дундаков. В ролята на Евридика се изявява познатата ни от малкия екран млада и талантлива актриса Луиза Григорова, а в ролята на Орфей ще видим Деян Георгиев. Преди отворената репетиция , почитателите на Мелпомена ще могат да гледат едно от най-атрактивните заглавия от новия сезон на театъра, пиесата „Чиста къща“ от същата авторка. Куклен театър-Пловдив не остава по-назад. Те също ще се опитта да изпълнят театралното пространство с ново съдържание. В Нощта ще бъдат прожектирани три от най-успешните постановки, които са се играли при огромен успех, но вече не присъстват в репертоара на театъра.
„Едип, празникът на ослепяването“ и „Желанието, наречено Фауст“ са два спектакъла, които ще видим в програмата "Театър в кадър", на кукления театър, а първата прожекция ще бъде „Юбю крал“ от Алфред Жари. Прожекциите започват в 18 часа.  В Нощта  на театрите ще има и фотографска изложба „Нощни персонажи“ на Симон Версано, постановки на театралното ателие от Асеновград „Питър Пан“, студио „Пантарей“ и театър „Хенд“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…