Лазарница и Майстори на сцена под тепетата в две поредни вечери

Възроденият Родопски драматичен театър ще гостува в Пловдив с двете си премиерни представления в две поредни вечери. На 25-ти октомври на камерната сцена на Драмата ще се играе Лазарница, а на следващата вечер, 26-ти, в Дома на културата гостува Майстори.

И двата спектакъла са режисирани от събудителя на Родопския театър Крум Филипов. В Лазарница по Радичков участват актьорите Кънчо Кънев, Ивайло Иванов, Янко Хусаров. Сценографията е дело на Виктория Филипова, музиката на Христо Намлиев, а  фотографията е поверена на Иван Палейков. В „Майстори” от Рачо Стоянов играят Галя Костадинова, Велислав Павлов, Делян Илиев, Димитър Димитров, Емилия Ованесян, Ивайло Иванов, Румен Бечев, Янко Хусаров, Пламен Славов. Помощник режисьор е Янко Хусаров, а сценографията и костюмите отново са дело на Виктория Филипова. Музикално оформление е на Мира Искърова.

 „Майстори” е спектакъл за творческата сила на Любовта. Представлението е свидетелство за това, че всяко духовно усилие изисква жертва. Нашата интерпретация е освободена от фолклорно-битовите нагласи в текста в името на това – да бъде по-видимо екстатичното живеене в Любов. В този смисъл – попътни са ни стиховете на Васко Попа  - носители на същинския патос в драматургичната тема. Има нещо недостоверно в нравствените регламенти и навици на видимите човешки общества (включително и на обществото , в което времетраем и ние). Жертвата открехва вратите към една  друга, не подменена, а истинна нравственост. Някъде там, отвъд, действително Бог е Любов, казва  за Майстори режисьорът Крум Филипов.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…