Първи концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” на Пловдивска опера ще се проведе на 17 октомври от 19 часа в Концертна зала.  Оркестърът ще бъде дирижиран от Джесика Хорсли (Великобритания) и Анека Лон (Германия). Двете дами пристигат в Пловдив със съдействието на Елгар Съсайъти - най-голямото общество за композитор във Великобритания,  което е основано да промотира по-широк интерес към живота и музиката на Едуард Елгар.
Сър Едуард Уилям Елгар (1857 - 1934) е английски диригент и композитор. Някои от неговите големи творби за оркестър, включително Енигма вариациите и "Pomp and Circumstance Marches", са посрещнати с голям отзвук.
От Швейцария за концерта пристига и изтъкнатата пианистка Стефка Перифанова, която е преподавател в Университета по изкуствата в Цюрих от 1999 година, често журира международни конкурси и организира майсторски класове за млади музиканти.
Програмата на концерта включва А. Лядов – Осем руски народни песни за оркестър, Дм. Шостакович – Концерт за пиано и оркестър № 2  и Ед. Елгар – Вариации „Енигма”.
Вторият концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” ще бъде през ноември, когато в Пловдив ще гостуват музиканти от Корея.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…